Sunday, November 14, 2010

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zucchini meatball? .... recipe Spisni

The stuffed zucchini are usually prepares a dish that my mother, a traditional dish in my house, which has been handed down for generations. In fact, my mom do not know why I prepared my grandmother and she had learned from her mother, my great-grandmother. There are two versions, one in white, with white sauce and the red, with the classic tomato sauce for the ESAF 'Puccini' to do with the bread crumbs. To tell the truth I like both, but I know that with the sauce, even though there is fried, can give acidità di stomaco, ... ma ho trovato la soluzione.

Guardo spesso, adesso che sono ancora a casa dal lavoro, la Prova del Cuoco e spesso mi capita di scrivere alcune ricette soprattutto quelle degli chef, di Anna Moroni e delle maestre di cucina. Per chi guarda il programma, se dico un detto si capisce già di chi sto parlando: "l'abbondanza non ha mai fatto carestia" ... e sottolinerei che si vede, Alessandra Spisni, rappresenta proprio le sfogline bolognesi: bella genuina, una persona che ha fatto del cibo la sua vita.
Le sue ricette sono sempre ricche e il fatto che usi tanto strutto di certo non allegerisce i piatti, ma alcuni suoi piatti sono tradizione anche da me, infatti confino con la provincia di Bologna and then my country (Poggio Renatico) is influenced by that of both the Bologna Ferrara (Ferrara province).
Just last week I saw his recipe for stuffed zucchini, so I took notes and I proposed the dish for dinner a few nights later, and I will tell you .... wow

Zucchini stuffed with sauce and meatballs
of A. Spisni


Ingredients: zucchini
ten clear enough meaty
a large bottle of tomato sauce
1 / 2 milk or a little more salt


pepper extra virgin olive oil 8 ounces beef
minced beef (lean hamburger type)
2 slices of thick cut bologna
4 slices of sliced \u200b\u200bbread soaked in milk 2 small eggs


Take the zucchini, wash them, deprive them of the ends, cut them in half and dig inside. Do not throw the meat but put it aside. Chop the ground in a blender with mortadella, add the sliced \u200b\u200bbread squeezed, salt, pepper and 2 eggs.
Fill the zucchini with the filling, with what remains to make some meatballs, the size you like, but I recommend that are neither too large nor too small because they must have the same cooking time for squash.
Take the flesh of the zucchini and chop coarsely con il coltello, mettere a rosolare in una padella bella grande con un pò olio, aggiungere le zucchine e farle rosolare brevemente da tutti i lati. Mettere la passata e il latte e appena prende il bollore, aggiungere le polpette. Aggiustare di sale e pepe e cuocere per almeno 50 m'/1h.
Il sugo rimarrà abbastanza fluido.


Commenti:
- il sughetto con il latte assume un sapore interessantissimo
- le polpette e le zucchine sono gustosissime e particolarmente morbide
- la polpa delle zucchine arricchisce il sughetto e importante nulla viene buttato




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